Kina zabranila rad tima koji tvrdi da je napravio bebe s modifikovanim genima

Izvor: Beta, 29.Nov.2018, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina zabranila rad tima koji tvrdi da je napravio bebe s modifikovanim genima

Kineska vlada zabranila je danas rad medicinskog tima koji je tvrdio da je pomogao pravljenje prvih beba s modifikovanim genima na svetu.Zamenik ministra nauke i tehnologije Sju Nanping rekao je da se njegovo ministarstvo oštro suprotstavlja aktivnostima koje su navodno dovele do stvaranja bliznakinja, rodjenih ranije ovog meseca.Sju je rekao da su te aktivnosti nelegalne i neprihvatljive i da je naredjeno sprovodjenje istrage.Naučnik He Ćjenkui tvrdi da je promenio DNK devojčica kako bi ih učinio imunim na virus side.Vodeći naučnici osudili su taj eksperiment.Nezavisnih potvrda Heovih tvrdnji nema, a on je dodao da postoji mogućnost da je i druga trudnoća u razvoju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kineska vlada zabranila rad lekara koji su menjali DNK beba

Izvor: Blic, 30.Nov.2018, 01:10

Kineska vlada zabranila je rad medicinskom timu koji je tvrdio da je pomogao u stvaranju prvih beba sa genetski izmenjenim kodom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.