Kina uvodi listu DOZVOLJENOG MESA rakuni i lisice mogu na pijacu, ali ne smeju da se konzumiraju

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2020, 09:32

Kina uvodi listu "DOZVOLJENOG MESA" rakuni i lisice mogu na pijacu, ali ne smeju da se konzumiraju

Kineska vlada donela je uredbu kojom se određuje koje životinjsko meso je dozvoljeno upotrebljavati za ishranu.

U jeku pandemije korona virusa, i zbog sumnje da je virus potekao od slepog miša, kineska vlada donela je uredbu kojom se određuje koje životinjsko meso građani smeju da upotrebljavaju u ishrani.

Peking je privremeno zabranio trgovinu mesom divljih životinja, ali se očekuje da uskoro bude donesen i zakon kojim će jasno biti ograničeno koje meso sme >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se koristi a koje ne.

Za sada je Ministarstvo poljoprivrede objavilo listu dozvljenog mesa, a na njoj se nalazi svinjsko, pileće, kravlje i ovčije meso, a dozvoljeno je koristite meso i pojedinih vrsta jelena, alpake i noja.

Prodavcima je dozvoljeno da na pijacu donesu dve vrste lisica, rakuna i kune, ali njihovo meso se ne sme konzumirati. Za sada Ministarstvo ne pominje životinje za koje se sumnja da su prenosioci korona virusa, poput šišmiša, cibetke i pangoina.

Na listi se nisu našli ni psi, čime su Organizacije za zaštitu životinja na neki način pobedile u višegodišnjoj borbi za zabranu ubijanja pasa zbog mesa.

Lista će biti dopunjavana, a građani imaju pravo da ulože prigovor do 8. maja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.