Kina umešana u svrgavanje Mugabea?! General Čivenga pre puča posetio Peking

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2017, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina umešana u "svrgavanje" Mugabea?! General Čivenga pre puča posetio Peking

Kina se nada rešenju krize u Zimbabveu u okvirima zakona

Kineska vlada saopštila je danas da se nada da će se politička situacija u Zimbabveu rešiti u zakonskim okvirima.

Portparol ministarstva spoljnih poslova Dženg Šuang rekao je novinarima da će Kini biti drago da se u Zimbabveu što pre ponovo uspostavi nacionalna bezbednost i društveni poredak.

Foto: Profimedia

On nije govorio o eventualnoj ulozi Kine u situaciju u Zimbabveu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o čemu se špekuliše pošto je komandant zimbabveanske vojske posetio Peking prošle nedelje, prenosi AP. Sama Kina je posetu generala Konstantina Čivenge okarakterisala kao "uobičajenu vojnu razmenu".

Foto: Reuters

Dugogodišnji predsednik Zimbabvea Robert Mugabe nalazi se u kućnom pritvoru već nekoliko dana i pregovara sa vojskom o svom odlasku sa vlasti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.