Kina tvrdi da je odmah obavestila SZO o epidemiji korone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2020, 19:27

Kina tvrdi da je odmah obavestila SZO o epidemiji korone

Kina je odmah obavestila Svetsku zdravstvenu organizaciju i druge relevantne zemlje o epidemiji koronavirusa, navodi se u izveštaju Kancelarije za informisanje kineske vlade objavljenom danas.

U izveštaju se dodaje da je Kina "podelila čitavu sekvencu genoma i specifične prajmere i sonde za otkrivanje kovid-19, i redovno obaveštavala Svetsku zdravstvenu organizaciju i relevantne zemlje o epidemiji", prenosi CNN.

Kinu su kritikovale druge zemlje, posebno SAD, da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodno u početku krila informacije o epidemiji.

Izveštaj takođe naglašava da je Nacionalna zdravstvena komisija 8. januara "preliminarno potvrdila da je novi korona virus uzročnik epidemije", a kineska vlada svakodnevno obaveštava SZO od 11. januara, kao i da je sekvencu genoma uputila SZO sledećeg dana, 12. januara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STIGAO OŠTAR DEMANTI IZ PEKINGA: Kina je odmah obavestila SZO o epidemiji korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2020

Kinu su kritikovale druge zemlje, posebno SAD, da je navodno u početku krila informacije o epidemiji...Kina je odmah obavestila Svetsku zdravstvenu organizaciju i druge relevantne zemlje o epidemiji korona virusa, navodi se u izveštaju Kancelarije za informisanje kineske vlade objavljenom danas...U...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.