Kina suspendovala uvoz mesa iz Kanade

Izvor: Beta, 26.Jun.2019, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina suspendovala uvoz mesa iz Kanade

Kina je suspendovala uvoz mesa iz Kanade u trenutku spora oko zatvaranja finansijske direktorke kompanije Huavei u Kanadi.Kineska ambasada u Otavi je saopštila da do suspenzije dolazi jer su kineski carinski inspektori u kanadskoj svinjetini otkrili tragove aditiva raktopamina, supstance dozvoljene u Kanadi ali zabranjene u Kini.Navedeno je da Kina preduzima "hitne preventivne mere" da bi zaštitila kineske potrošače a da je od Kanade zatraženo da suspenduje dozvole za izvoz mesa.Kanada je 1. decembra na zahtev SAD uhapsila finansijsku direktorku Huaveija i ćerku osnivača te kompanije Meng Vangžu. Kina je potom uhapsila dvojicu Kanadjana a trećeg osudila na smrt.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vraćaju im za Huavej: Kina suspendovala uvoz mesa iz Kanade

Izvor: B92, 26.Jun.2019

Peking -- Kina je suspendovala uvoz mesa iz Kanade u trenutku spora oko hapšenja finansijske direktorke kompanije Huavej u Kanadi...Kineska ambasada u Otavi je saopštila da do suspenzije dolazi jer su kineski carinski inspektori u kanadskoj svinjetini otkrili tragove aditiva raktopamina, supstance...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.