Kina koristi Kubu kao bazu? Lažne optužbe

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 16:15

Kina koristi Kubu kao bazu? "Lažne optužbe"

Kina je saopštila da su optužbe da je koristila Kubu kao špijunsku bazu lažne, kritikujući američku vladu i medije što su objavljivali "netačne informacije".

Zvaničnik administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena rekao je u subotu da je Kina vršila špijunažu sa Kube već neko vreme i da je modernizovala objekte obaveštajne službe na tom ostrvu 2019. godine, preneo je Rojters.

Prošle nedelje, "Vol strit džurnal" objavio je da nova špijunska aktivnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << traje na tom ostrvu, citirajući američke zvaničnike.

"Povodom navodnih špijunskih aktivnosti Kine na Kubi, ovo je tipičan primer lažne informacije. Tokom prethodna dva dana, čuli smo američke zvaničnike i medije kako objavljuju veliku količinu netačnih informacija po pitanju navodne špijunaže. Ovde su SAD same sebi kontradiktorne", rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.