Kina: U mleku nađena kancerogena supstanca

Izvor: S media, 26.Dec.2011, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: U mleku nađena kancerogena supstanca

Kineske vlasti otkrile su prekomerne količine kancerogenog toksina u mleku jedne od najvećih mlekara u zemlji, gde je bilo niz skandala vezanih za bezbednost hrane.

Kinezi se protiv stresa bore jastucima

Kina: Poginulo šest učenika

Kina: Marš pobunjenih seljaka

Mlekara Mengniu navela je u saopštenju na svom vebsajtu da su sanitarne vlasti našle visoke nivoe aflatoksina u mleku te kompanije kao i da je problem otkriven >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pre nego što je takvo mleko izašlo u prodaju.

"Mengniu želi da izrazi iskreno izvinjenje potrošačima", navela je kompanija i dodala da nijedan kontaminiran proizvod nije stigao do tržišta.

Aflatoksin je kancerogene substance koju proizvode gljivice. Toksična substanca nadjena je u mleku u fabrici u jugozapadnog provinciji Sečuan, navela je kompanija.

Prehrambena industrija u Kini, posebno industrija mleka, je pod pojačanim nadzorom poslednjih godina zbog niza skandala vezanih za bezbednost proizvoda.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.