Kina: Troje mrtvih u eksploziji

Izvor: B92, 30.Apr.2014, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Troje mrtvih u eksploziji

Peking -- Najmanje tri osobe poginule a 79 ranjeno u bombaškom napadu na južnoj železničkoj stanici u Urumćiju, glavnom gradu kineske provincije Sjinđijang.

Četiri osobe su teško povredjene, javila je kineska agencija Sinhua.

Reč je o "nasilnom terorističkom napadu", navela je Sinhua.

Eksplozija je koincidirala sa završetkom posete kineskog predsednika Sji Djinpinga ovom nemirnom regionu, prenosi AFP.

Na mesto eksplozije su pristigla brojna ambulantna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i policijska vozila.

Železnički saobraćaj je obustavljen, a policija je zatvorila sve ulaze na stanicu i evakuisala stanovništvo u okolini.

Prostrana i nominalno autonomna oblast Sjindjijang, u kojoj su najveća etnička grupa Ujguri muslimanske vere, povremeno je poprište krvavih sukoba za koje vlasti krive "teroriste", dok ih grupe za zaštitu ljudskih prava pripisuju "kulturnoj represiji".

Predsednik Sji se tokom svoje posete Sjindjjangu založio za striktniju primenu zakona i ubzanu asimilaciju manjina i upozorio da će vlasti u borbi protiv terorista primeniti strategiju "prvog udara".

Sji je, takodje, obećao da će Peking u ovoj oblasti primeniti mere za "unapredjenje etničke harmonije i opšti prosperitet svih etničkih grupa".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija na železničkoj stanici u Urumćiju

Izvor: Blic, 30.Apr.2014

Na južnoj železničkoj stanici u Urumćiju, glavnom gradu kineske provincije Sjinđjang, danas je došlo do eksplozije, saopštili su kineski državni mediji, navodeći da još nema podataka eventualnim žrtvama. ..Eksplozija je koincidirala sa završetkom posete kineskog predsednika Sji Đinpinga...

Nastavak na Blic...

Troje mrtvih u terorističkom napadu u Kini

Izvor: Vesti-online.com, 30.Apr.2014

Najmanje tri lica poginula su, a 79 ih je ranjeno u bombaškom napadu na južnoj železničkoj stanici u Urumćiju, glavnom gradu kineske provincije Sinđijang, saopštili su kineski državni mediji...Bombaški napad odneo je najmanje tri života (Foto: Ilustracija)..Kineska novinska agencija Sinhua...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.