Kina: Sve više milijardera, ekonomija u tranziciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2020, 10:11

Kina: Sve više milijardera, ekonomija u tranziciji

Broj milijardera neprstano raste u Kini zahvaljujući porastu vrednosti kineskih berzanskih akcija i sve većem broju kompanija koje trguju na berzama u jeku globalne ekonomske stagnacije zbog pandemije korona virusa.

Kineska Hurun lista najbogatijih u 2020. godini objavila je danas da se kineska ekonomija sve više udaljava od tradicionalnih privrednih grana kao što su nekretnine i manufakturna proizvodnja i preorijentiše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se na on-lajn trgovinu, visoku tehnologiju i druge inovativne industrije, preneo je Rojters.

Lično bogatstvo Džeka Maa, već treću godinu za redom najbogatijeg Kineza i osnivača platforme Alibaba, poraslo je za 45 odsto i iznosi 58,8 milijardi dolara.

Prema rečima Ruperta Hugverfa, prvog čoveka Kineske Hurun liste, ukupno bogatstvo kineskih milijardera procenjeno je na oko 4 biliona dolara što je više od nemačkog BDP.

Samo je ukupno bogatstvo američkih milijardera veće od zbirnog bogatstva najimućnijih Kineza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raste broj milijardera, ukupno bogatstvo veće od nemačkog BDP-a

Izvor: B92, 20.Okt.2020

Šangaj -- Broj milijardera neprstano raste u Kini zahvaljujući porastu vrednosti kineskih berzanskih akcija i sve većem broju kompanija koje trguju na berzama...Kineska Hurun lista najbogatijih u 2020. godini objavila je danas da se kineska ekonomija sve više udaljava od tradicionalnih privrednih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.