Kina: Seljani pretukli 27 policajaca

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2013, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Seljani pretukli 27 policajaca

Žitelji jednog sela u Kini napali su i povredili 27 policajaca, nakon što su oni priveli dvojicu osumnjičenih za ilegalno pritvaranje ljudi, saopštile su danas lokalne vlasti.

Trojica policajaca zadobila teške telesne povrede

Incident se dogodio u selu Guangdži u jugozapadnoj kineskoj provinciji Junan, pošto su policajci tamo uhapsili dva čoveka zbog sumnje da su u utorak popodne u gradiću Đingčeng ilegalno pritvarali ljude i nanosili im povrede. Posle hapšenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << oko 200 stanovinka Guangdžija zaustavilo je 11 policajaca i njihova tri vozila na magistralnom putu pored sela. Žitelji sela su potom napali policijsko pojačanje koje je poslato da sredi situaciju.

 

U sukobu je povređeno 27 policajaca, od kojih su trojica zadobila teške povrede. Oni su prebačeni u bolnicu u gradu Kumningu, administrativnom centru Junana, ali jedan od povređenih policajaca i dalje je u kritičnom stanju.

 

Nije poznato da li među žiteljima Guangdžija ima povređenih, saopštila je policija, i potvrđuju zdravstvene službe. Sedam policajaca bilo je opkoljeno u Guangdžiju, ali su tokom noći uspeli da umaknu. Preostalih 13 opkoljenih policajavca bezbedno je danas popodne izašlo iz sela.

 

Vlada Kunmninga je saopštila da će vlasti poštovati zahteve žitelja Guangdžija u vezi sa njihovom imovinom kako bi njihovi pravni interesi bili zaštićeni. Takođe je saopšteno da će se posledice incidenta rešavati u skladu sa zakonom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.