Kina: Lokalni zvaničnici suspendovani zbog poplava

Izvor: B92, 24.Jul.2016, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Lokalni zvaničnici suspendovani zbog poplava

Peking -- Provincijske vlasti na severu Kine su saopštile da su suspendovale četiri lokalna zvaničnika zbog neadekvatne reakcije na poplave.

U poplavama u Kini je tokom poslednje nedelje poginulo 114 ljudi, a 111 se i dalje vode kao nestali

Vlasti provincije Hebei su sinoć saopstile da su suspendovale direktora razvojne zone grada Singtaja, glavnog inženjera gradskog transportnog preduzeća i još dvojicu zvaničnika, prenela je agencija AP.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se navodi da su zvaničnici suspendovani "zbog neefikasnosti u prevenciji poplave i spasilačkih akcija".

Singtaj je jedna od kineskih provincija koja je najviše pogođena poplavama, s obzirom da je u njoj stradalo 25 ljudi, dok je 13 nestalo.

Lokalno stanovništvo se žalilo da je jedan od zvaničnika pokušao da u intervjuu prošle nedelje sakrije broj žrtava, budući da je rekao da niko nije poginuo niti povređen.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kina: Raste broj žrtava, lokalni zvaničnici suspendovani zbog poplava

Izvor: Radio 021, 24.Jul.2016

Provincijske vlasti na severu Kine saopštile su da su suspendovale četiri lokalna zvaničnika zbog neadekvatne reakcije na poplave...U poplavama koje su zahvatile Kinu stradala je 161 osoba, dok se o 123 još ne zna ništa, javilo je Ministarstvo civilnih poslova...Vlasti provincije Hebei su saopštile...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.