Kina: Broj poginulih u požaru na naftovodu porastao na 22

Izvor: Blic, 22.Nov.2013, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Broj poginulih u požaru na naftovodu porastao na 22

U požaru na naftovodu na istoku Kine danas je poginulo 22 ljudi, dok je više njih povređeno, objavila je kineska novinska agencija Sinhua.

Do nesreće je došlo u gradu Ćingdao na istočnoj obali Kine, kad je na naftovodu u blizini jednog tržnog centra nastala pukotina i iscurela nafta, a tokom popravka kvara je izbio požar, prenela je agencija AP.

Lokalne vlasti su pokušale da razuvere stanovništvo objavivši da je lokacija na kojoj je došlo do požara daleko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od bilo kakvog naftnog postrojenja ili vojnih objekata.

Na fotografijama koje su se pojavile na internetu može se videti ogroman oblak crnog dima, kao i razbacani betonski blokovi.

Vlasti su odbacile mogućnost da je reč o terorizmu, a istraga uzroka incidenta je u toku.Do nesreće je došlo u gradu Ćingdao na istočnoj obali Kine, kad je na naftovodu u blizini jednog tržnog centra nastala pukotina, a tokom popravka kvara je izbio požar, prenela je agencija AP.

Lokalne vlasti su pokušale da razuvere stanovništvo objavivši da je lokacija na kojoj je došlo do požara daleko od bilo kakvog naftnog postrojenja ili vojnih objekata.

Na fotografijama koje su se pojavile na internetu može se videti ogroman oblak crnog dima, kao i razbacani betonski blokov.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.