Kim opet pravi čistku

Izvor: B92, 20.Jul.2020, 09:34

Kim opet pravi čistku

Pjongjang -- Severnokorejski lider Kim Džong Un otpustio je zvaničnicke koji su radili na izgradnji opšte bolnice u Pjongjangu.

Oni su navodno od građana tražili donacije, preneli su danas severnokorejski mediji.

Kim je naredio da Opšta bolnica mora da bude završena do oktobra, kada se obeležava 75 godina od osnivanja vladajuće Radničke partije i istakao da je na vrhu prioriteta poboljšanje javnog zdravlja, prenosi Rojters.

Međutim, tokom poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posete gradilištu on je otpustio grupu menadžera i sazvao Komisiju za izgradnju, jer nije obezbeđen odgovarajući budžet, ali i zato što su od građana tražili da pomognu u obezbeđivanju opreme i materijala.

"Oštro im je zamerio što su opterećivali građane ohrabrujući ih da daju sve vrste pomoći", prenela je KCNA, navodeći da je taj incident ozbiljno odstupanje od stranačke politike.

Agencija je objavila i fotografije na kojima se vidi Kim kako sa ljutitim izrazom lica razgovara sa zvaničnicma.

Istovremeno, Kim je naredio stranci da istraži ulogu Komisije za koordinaciju u događaju i zameni sve odgovorne zvaničnike.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.