Kim OBEĆAVA: Sledeći sastanak s Trampom DAĆE REZULTATE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2019, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim OBEĆAVA: Sledeći sastanak s Trampom DAĆE REZULTATE!

Kim Džong Un obećao da će njegov drugi samit sa predsednikom SAD Donaldom Trampom dovesti do "rezultata" koji će ispuniti očekivanja međunarodne zajednice.

Agencija Sinhua je javila da je severnokorejski lider obećanje dao tokom jučerašnje posete Pekingu. Kineski predsednik Si Đinping je tom prilikom apelovao na Severnu Koreju i SAD da "naprave korak jedni prema drugima".

Si je dodao da se pruža "retka istorijska šansa" za političko rešenje situacije na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Korejskom poluostrvu, navodi Sinhua.

Severnokorejski lider boravio je do juče u dvodnevnoj poseti Kini, četvrtoj u poslednjih godinu dana.

Kina je važan diplomatski faktor u osetljivim pregovorima o nuklearnom i raketnom programu Pjongjanga budući da je Peking glavni saveznik i trgovinski partner Severne Koreje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kim očekuje drugi samit sa Trampom, ima podršku Kine

Izvor: RTS, 10.Jan.2019

Severnokorejski lider Kim Džong Un rekao je kineskom predsedniku Si Đinpingu u Pekingu da želi "da postigne rezultate" u vezi sa denuklearizacijom Korejskog poluostrva na drugom samitu sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, za šta je dobio podršku Kine. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.