Kim Džong Un prikazan kao vojni genije (VIDEO)

Izvor: S media, 08.Jan.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Džong Un prikazan kao vojni genije (VIDEO)

Državna televizija Severne Koreje opisala je danas novog lidera Kim Džong Una kao "vojnog genija" i prikazala ga kako vozi tenk, sedi u kokpitu borbenog aviona i druželjubivo razgovara sa vojnicima na način koji nije bio karakterističan za njegovog pokojnog oca.

U dokumentarcu državne televizije, koji je emitovan na rođendan novog vođe, navodi se da je Kim, koji ima manje od trideset godina, nadgledao probno lansiranje rakete dugog dometa domaće proizvodnje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 2009. godine .

"Odlučan sam da uđem u rat ako se neprijatelj usudi da presretne ovu raketu", rekao je tom prilikom Kim, tvrdi se u televizijskom izveštaju.

Današnja emisija počela je snimkom na kojem Kim jaše belog konja, u pozi u kojoj je njegov pokojni otac često prikazivan na propagandnim muralima širom zemlje. Nije poznato kada i gde su snimci napravljeni.

Kim Džong Un i zvanično vrhovni komandant

Severna Koreja ne menja "ćud"

Deca ridaju zbog smrti Kim Džong Ila (VIDEO)

Državni mediji pokušavaju da prikažu novog vođu kao čvrstu osobu i lidera sposobnog da komanduje armijom od 1,2 miliona vojnika, koja je jedna od najvećih na svetu i ključna za konsolidaciju njegove vlasti.

Mladi Kim nasledio je svog oca Kim Džong Ila, koji je umro 17. decembra. On je zvanično preuzeo očevu funkciju na čelu vojske i još nekoliko položaja u vladajućoj partiji.

Severnokorejski mediji od prikazuju mladog Kima kao "velikog naslednika" očeve politike "vojska pre svega",koja je usmerena na jačanje vojne moći.

Iako se u izveštajima tvrdi da je Kim diplomirao na najuglednijoj vojnoj akademiji u Pjongjangu, nema nagoveštaja da je služio vojsku.

Razvoj severnokorejskog nuklearnog oružanog programa i testiranje projektila dugog dometa zemlji su doneli ekonomske sankcije koje su produbile izolaciju i siromaštvo.

(Srna)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.