Kim Džong Un odbio međunarodnu pomoć

Izvor: B92, 14.Avg.2020, 19:43

Kim Džong Un odbio međunarodnu pomoć

Pjongjang -- Predsednik Severne Koreje Kim Džong-un izdao je naređenje da se odbace sve ponude međunarodne pomoći usled jakih poplava.

On je rekao da bi to moglo izložiti ljude koronavirusu.

Severnokorejski lider je na sastanku visokih zvaničnika rekao da granična kontrola treba da se pooštri, prenosi BBC pozivajući se na državne medije.

Severna Koreja tvrdi da nema potvrđenih slučajeva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << virusa, ali zdravstveni stručnjaci kažu da je to malo verovatno.

Danas je u gradu Kesong ukinut karantin uveden nakon sumnje u slučaj virusa. Nije saopšteno da li je sumnjivi slučaj bio kovid 19.

Zemlju su pogodile jake monsunske kiše, koje su trajale nekoliko nedelja.

Više od 20 ljudi je poginulo, a 16.000 kuća je uništeno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kim Jong Un odbio pomoć zbog straha od COVID-19

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Avg.2020

PJONGJANG - Predsjednik Sjeverne Koreje Kim Jong Un izdao je naređenje da se odbace sve ponude međunarodne pomoći usljed jakih poplava, rekavši da bi to moglo izložiti ljude virusu korona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.