Kim Džong Un obećao borbu protiv sankcija

Izvor: Beta, 16.Okt.2019, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Džong Un obećao borbu protiv sankcija

Severnokorejski lider Kim Džong Un obećao je da će savladati medjunarodne sankcije za koje je rekao da su donele "mnogo teškoća i iskušenja" njegovoj zemlji.Državni mediji su danas prikazali Kima kako se na belom konju penje na planinu Pektu.Pektu, najviši vrh na Korejskom poluostrvu, Severnokorejci smatraju svetim i Kim često odlazi tamo pre donošenja najvažnijih odluka, kao što je na primer bio ulazak u pregovore sa SAD i Južnom Korejom prošle godine.Agencija KCNA je prenela da je Kim posetio i obližnja gradilišta i govorio protiv sankcija nametnutih zbog severnokorejskog nuklearnog programa."Patnja koju su neprijateljske snage, predvodjene SAD, nanele korejskom narodu (...) pretvorila se u bes", rekao je Kim.Nuklearni pregovori SAD i Severne Koreje su propali ranije ovog meseca.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DA LI JE VREME ZA VAŽNU ODLUKU? Kim zajahao belog konja, popeo se na svetu planinu (FOTO)

Izvor: Blic, 16.Okt.2019

Severnokorejski lider Kim Džon Un popeo se na najvišu planinu u zemlji jašući konja. Državna novinska agencija KCNA objavila je nekoliko fotografija na kojima se vidi Kim kako na belom konju jaše na snegom prekrivenoj planini Pektu.

Nastavak na Blic...

Kim Džong Un obećao borbu protiv sankcija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Okt.2019

Severnokorejski lider Kim Džong Un obećao je da će savladati međunarodne sankcije za koje je rekao da su donele "mnogo teškoća i iskušenja" njegovoj zemlji. Državni mediji su danas prikazali Kima kako se na belom konju penje na planinu Pektu. Pektu, najviši vrh na Korejskom poluostrvu, Severnokorejci...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.