Izvor: Blic, 22.Avg.2016, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Dikens za "Blic": Zombiji su metafora za sve naše strahove

Jedna od trenutno najgledanijih serija u svetu je "Fear the Walking Dead", svojevrsni prethodnik svetskog hita "Okružen mrtvima" (The Walking Dead), takođe nastao iz pera strip majstora Roberta Kirkmana i scenariste Dejva Eriksona.

"Fear the Walking Dead" prati školsku savetnicu Medison Klark (Kim Dikens), njenog dečka Trevisa (Klif Kertis) i njihovo troje dece u Los Anđelesu na početku zombi apokalipse.

Glavna glumica Kim Dikens (51) izjavila je u telefonskom intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za "Blic" da u početku nije bila ubeđena da je drama o zombi apokalipsi njen fah.

- To je bio sasvim nov žanr za mene i mislila sam, najiskrenije, da se neću snaći. Međutim, shvatila sam da je reč o mnogo univerzalnijoj priči od puke apokalipse i da je u centru jedna raštimovana porodica sa kojom sam mogla da se poistovetim - kaže Kim na početku razgovora.

Zombiji su u poslednje vreme veoma popularni junaci koji su smenili vampire sa prvog mesta. Naša sagovornica misli da je razlog u tome što su oni simbol trenutnog stanja sveta i svega onoga što ne možemo da kontrolišemo.

- Zombiji su metafora za socijalnu anksioznost, strah od terorizma, epidemije i onog najvećeg: šta ako nigde i ni od čega nismo bezbedni? To su vrlo ljudski strahovi sa kojima se gledaoci lako poistovećuju. Oni vole da gledaju druge kako se suočavaju sa tim naizgled bezizlanim situacijama i pobeđuju ih. Posle jednostavno isključe TV i nastave sa svojim životima - smatra glumica.

Ova vrlo prijatna južnjakinja (rođena u Alabami), ćerka kantri pevača i majka jedne devojčice, o čijem privatnom životu se inače ne zna mnogo, diplomirala je glumu u Njujorku. Ostvarila je solidnu karijeru na filmu i televiziji i jedna je od onih glumica prepoznatljivog lika, iako joj možda ne znate ime. Imala je zapaženije uloge u serijama "Dedvud", "Kuća od karata" i "Izgubljeni" kao i u filmovima "Iščezla", "Mrtav ugao" i "Dar", a od 29. septembra gledaćemo je u bioskopima u "Domu gospođice Peregrin za čudnovatu decu" reditelja Tima Bartona.

Jedno od njenih najvećih profesionalnih dostignuća za sada je gostovanje u trećoj i četvrtoj sezoni "Kuće od karata" gde je tumačila Kejt Boldvin, uglednu novinarku i dopisnicu iz Bele kuće koja pokušava da razotkrije mračne rabote Frenka Andervuda (Kevin Spejsi). Njoj je to privatno bila omiljena serija i imala je veliku tremu kad je stigla na set. Da stvar bude još gora, prvog dana snimanja morala je da se skine pred Robin Rajt, koja tumači Frenkovu suprugu Kler i povremeno režira.

- Prvog dana snimala sam scenu seksa, a rediteljka te epizode bila je Robin. Čudan način da upoznaš svog idola! Razmenile smo pozdrave a onda sam se skinula i legla u krevet... Nisam je ljudski ni upoznala a već mi je davala instrukcije za seksualne poze (smeh). Ona je, međutim, vrlo ležerna, pozitivna i zabavna i to mi je bilo divno iskustvo. I Kevin i Robin su privatno divne i harizmatične osobe i, hvala bogu, nimalo monstruozne kao u seriji - ističe Kim za "Blic" i dodaje da joše ne zna hoće li se njen lik pojavljivati u sledećoj sezoni. Sve će zavisiti od njenog sve popunjenijeg rasporeda.

Inače, nastavak druge sezone "Fear the Waking Dead" počeo je rano jutros na kanalu AMC, istovremeno sa američkom premijerom. Repriza je večeras u 22 časa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.