Kilometarske kolone na granici, na Batrovcima se čeka 4 sata

Izvor: Radio 021, 24.Dec.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kilometarske kolone na granici, na Batrovcima se čeka 4 sata

Na graničnim prelazima najduža zadržavanja zabeležena su iz pravca Hrvatske i Mađarske, gde su kolone vozila duge nekoliko kilometara.

Trenutna situacija je tipična za ovo doba godine zbog praznika i očekuje se da će i narednih dana intenzitet saobraćaja biti pojačan, saopštila je Uprava carina.

Kolona na izlazu iz Hrvatske na graničnom prelazu Batrovci duga je nekoliko kilometara i zadržavanja su između tri i četiri sata. Duže zadržavanje zabeleženo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je i na graničnom prelazu Tovarnik-Šid iz pravca Hrvatske, gde se  čeka oko sat i po. Do toga je došlo jer je hrvatski MUP preusmerio deo putničkog saobraćaja sa autoputa ka tom graničnom prelazu, u pokušaju da rastereti pritisak na prelaz Bajakovo-Batrovci.

Na najvećem prelazu ka Mađarskoj, na Horgošu, na izlaz iz Mađarske se čeka oko tri i po sata. Na Kelebiji nema zadržavanja. Zadržavanja nema ni na Gradini, iz pravca Bugarske, dok se na izlaz iz Srbije čeka od 15 do 30 minuta. Na prelazima Preševo, prema Makedoniji, i Gostun, prema Crnoj Gori, putnički promet se odvija uobičajeno, bez zadržavanja.

Uprava carina navodi da radi maksimalnim kapacitetom, sve raspoložive saobraćajne trake su otvorene, a smene pojačane dodatnim brojem carinika.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.