Kilometarske kolone na Gradini

Izvor: RTS, 28.Jul.2019, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kilometarske kolone na Gradini

Učesnicima u saobraćaju se savetuje povećan oprez i poštovanje propisa. Zbog letnjih uslova vožnje treba praviti češće pauze. Drugog dana vikenda očekuje se takođe pojačan saobraćaj i duže zadržavanje na graničnim prelazima. Na Gostunu se čeka oko 20 minuta, na Preševu, oko 40 minuta na izlasku iz zemlje, odnosno 15 minuta na ulasku u zemlju. Na Batrovcima nema dužih zadržavanja. Na Gradini su kolometarske kolone, na izlazu iz zemlje čeka se do četiri sata. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Na graničnom prelazu Gradina su kilometarske kontrole.

Na izlazu iz Srbije čeka se do tri-četiri sata. Kolone prema Dimitrovgradu duge su pet-šet kilometara.
Od jutros se vozila zadržavaju i propuštaju u osam traka, otovrene su dve dodatne trake na ulazu radi izlaza, ali se gužve ne smanjuju.
Za ulazak u Bugarsku potrebno je više od pet sati. Za manje od 24 časa granicu sa susednom Bugarskom prešlo je 70.000 putnika.
Gužve na Gradini očekuju se do večeras. Na ulazu u Srbiju nema zadržavanja.
Zbog početka radova na izgradnji auto-puta u Bugarskoj, vozila se čim pređu granicu preusmeravjau na stari kaldrmisani put.
Gužve su i na prelazima s Mađarskom. Da bi se prešao granični prelaz Reske i stiglo do Horgoša potrebno je oko četiri sata.
Na izlazu iz Mađarske potrebno je oko tri sata, dok se na ulazu u Srbiju čeka oko 60 minuta.
Otvoreno je svih šet ulaznih traka i sedma iz suprotnog pravca kako bi se saobraćaj rasteretio.
Na izlazu iz Srbije čeka se do 30 minuta.
Svi koju putuju u EU treba da računaju još dva sata da bi ušli u Mađarsku.
U najtežoj situaciji su oni koji putuju autobusima, oko trideset autobusa čeka na izlazu iz zemlje, isto toliko i na ulazu na Horgošu.
Na graničnom prelazu Horgoš, za 24 časa prešlo 60.000 putnika u 14.000 putničkih vozila i 160 autobusa. Ovakva situacija na Horgošu zaržaće se do večeras.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.