Izvor: RTS, 31.Jul.2021, 16:15

Kilometarske kolone i čekanja po više sati na Horgošu, nešto bolja situacija na Preševu

Na gotovo svim graničnim prelazima sa Mađarskom beleže se višesatna zadržavanja u oba pravca. Na graničnom prelazu Preševo sve su trake otvorene za prolaz vozila i ka Severnoj Makedoniji i u suprotnom smeru. Zadržavanja su 120 minuta na ulazu u Srbiju i četrdesetak minuta na izlazu iz zemlje.
Na Horgošu su kilometarske kolone vozila i na ulazu u Srbiju i na izlazu iz zemlje, i pored toga što prelaz radi maksimalnim kapacitetom u oba smera. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Na Horgošu su kilometarske kolone vozila i na ulazu i na izlazu iz zemlje i pored toga što prelaz radi maksimalnim kapacitetom u oba pravca.
Putničkim vozilima na Horgošu treba oko sat vremena da uđu u zemlju i oko dva sata da napuste Srbiju.
Međutim, na ovo vreme treba dodati čekanje na susednom mađarskom prelazu Reske koje je mnogo duže.
Putnicima potrebno tri sata da bi izašli iz Mađarske, a četiri sata da bi od Horgoša stigli do mađarskog prelaza.
Gužva je i na Kelebiji, odnosno susednom prelazu Tompa, gde se putnička vozila zadržavaju oko tri sata u oba pravca.
Opterećeni su i srpsko-mađarski prelazi Bački Vinogradi – Ašothalom i Horgoš 2 – Reske 2, Bajmok–Bačalmaš, Đala–Tisasiget, Rabe–Kibekhaza, gde se u oba smera čeka oko 120 minuta.

I na prelazima Hercegsanto – Bački Breg i Kibekhaza–Rabe treba sačekati oko 60 minuta da bi se ušlo u Srbiju.
Na graničnom prelazu Preševo sve su trake otvorene za prolaz vozila i ka Severnoj Makedoniji i u suprotnom smeru.
Zadržavanja su 120 minuta na ulazu u našu zemlju i oko 40 minuta na izlazu iz zemlje. Pojačan je intenzitet saobraćaja jer je ovo period kada se smenjuju putnici, jedni idu na odmor, drugi se vraćaju.
Preporuka je da vozači mogu da koriste i prelaz Prohor Pčinjski gde je manje vozila. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I danas gužve: Najgore na Horgošu, Gradini i Preševu

Izvor: B92, 31.Jul.2021

Na graničnim prelazima Horgoš i Gradina, na izlazu iz zemlje, zadržavanje za putnička motorna vozila je oko dva sata, saopštilo je JP "Putevi Srbije"...Prema informacijama Uprave granične policije, u 17:30, na ulazu u zemlju putnička vozila najduže čekaju na prelazu Preševo, takođe dva sata...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.