Kikinda: Voda ipak dobrog kvaliteta?

Izvor: Radio 021, 10.Avg.2014, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinda: Voda ipak dobrog kvaliteta?

U kikindskom JKP "6. oktobar" demantuju netačne napise pojedinih medija o zabrani korišćenja vode za piće na teritoriji opštine Kikinda.

- Na osnovu informacija koje sam ja dobio iz medija, da voda u Kikindi nije ispravna za piće, moram to odmah da damentujem. Naime, niti smo dobili bilo kakav nalog od inspekcije, niti je istina to što je kao informacija preneto - kaže direktor kikindskog JKP "6. Oktobar" Milan Karać. Tokom jula, kikindski Zavod za javno zdravlje analizirao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 116 uzoraka vode, a mikrobiološke analize ne pokazuju odstupanja koja bi uslovila zabranu. Analize pokazuju čak bolji rezultat u odnosu na prethodne provere.

- Pokazuje se hemijski kvalitet koji je uobičajen i 7,5 procenata mikrobiološki neispravnih uzoraka za grad, odnosno 11 procenata za sela opštine. To je niži procenat neispravnosti u odnosu na prethodni mesec - navodi direktorka ZZJZ Kikinda Dragana Agostini. - To je solidna situacija. Možemo je, naravno i popraviti, ali se na hemijski sastav vode ne može uticati. U svakom slučaju, voda u Kikindi je upotrebljiva za piće - ističe direktor JKP "6. oktobar".

Razloga za panku i uznemirenost apsolutno nema, tvrde u kikindskom Zavodu. Problem kvaliteta vode u Kikindi, kao i u većini vojvođanskih mesta, traje godinama. Iako je dugoročnije rešenje za taj problem neophodno, ovog trenutka zabrane korišćenja vode za piće u Kikindi nema.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.