Kfor demantovao: Srpski vojnici nisu uperili oružje u civile na KiM

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 21:15

Kfor demantovao: Srpski vojnici nisu uperili oružje u civile na KiM

Kfor je demantovao vest i fotografiju koju su objavili pojedini prištinski mediji, a koja navodno prikazuje srpsku jedinicu koja upire oružje u civile na KiM.

Kako su istakli reč je o zajedničkoj patroli Kfora i Vojske Srbije na administrativnoj liniji.

"Ove informacije nisu tačne i ne odražavaju šta se zapravo dogodilo. Danas, oko 14.45, letonska jedinica KFOR-a spremala se da započne planiranu sinhronizovanu patrolu sa Vojskom Srbije, duž obe strane administrativne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << linije. U vreme snimanja dotične fotografije, letonsko osoblje je koordiniralo sa svojim srpskim kolegama, koji su se nalazili na njihovoj strani administrativne linije", navodi se u saopštenju Kfora.

Napominje se da je letonski odred bio pozicioniran dalje iza svog vođe, koji je bio uključen u koordinaciju aktivnosti sa Vojskom Srbije.

"Slika je mogla biti isečena kako bi se isključili delovi koji prikazuju letonskog lidera kako razgovara sa vođom srpskih oružanih snaga", ističe se u saopštenju i dodaje da je sinhronizovana patrola sprovedena na profesionalan način i uz puno poštovanje dobro utvrđenih procedura.

KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat UN-a, obezbeđujući sigurno i bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i Metohiji, u svakom trenutku i nepristrasno, zaključuje se u saopštenju KFOR-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.