Kfor: Predaja komande u bazi Bondstil

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 23:46

Kfor: Predaja komande u bazi Bondstil

Borbeni tim 56. pešadijske brigade preuzeo je danas od 76. brigade, na ceremoniji u bazi Bondstil na KiM, komandu nad Regionalnom komandom Istok Kfora.

''Posvećeni smo održavanju bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice na Kosovu'', poručio je komandant borbenog tima 56. pešadijske brigade, pukovnik Ros Voker, navodi se u saopštenju Kfora.

''Naš tim je dobro obučen i spreman da podrži naše međunarodne partnere u ovoj važnoj misiji koju vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO, u skladu sa našim mandatom Ujedinjenih nacija'', dodao je on.

Komandant Kfora Anđelo Ristuća, koji je predsedavao ceremonijom, zahvalio je odlazećem komandantu pukovniku Krisu Mabisu na službi za vreme, kako je ocenio, punom izazova.

On je takođe istakao važnu ulogu koju je odigrala Regionalna komanda Istok tokom nedavnih tenzija na severu regiona, pomažući da se održi bezbedno okruženje na KiM. Regionalnu komandu Istok čine vojnici iz vojski sedam različitih država i 10 partnerskih nacija, saopšteno je iz Kfora.

U saopštenju se dodaje da misija Kfora održava bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu, na čvrst, fer i nepristrasan način, kao što je naloženo Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.