Kevin Spejsi: Počelo suđenje holivudskom glumcu - On je seksualni napasnik

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 13:48

Kevin Spejsi: Počelo suđenje holivudskom glumcu - "On je seksualni napasnik"

Glumac negira sve optužbe među kojima su i one da je seksualno napastvovao četvoricu muškaraca.

Kevin Spejsi je "seksualni napasnik" koji napada druge muškarce, rekli su tužioci pred porotom na početku suđenja u Londonu.

Američki glumac, dobitnik Oskara, optužen je po 12 tačaka u Velikoj Britaniji, a tuže ga četvorica muškaraca za seksualna nedela u periodu od 2001. do 2013. godine.

Spejsi, koji ima 63 godine, pojavio se pred sudom u Londonu kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi prisustvovao svedočenjima protiv njega.

On negira sve optužbe.

"Reč je o izuzetno poznatom glumcu, dobitniku mnogih nagrada, ali je i muškarac koji seksualno zlostavlja druge muškarce.

"Čovek koji ne poštuje lične granice ili prostor, čovek za koga se čini da uživa u tome da se drugi osećaju nemoćno i neprijatno, seksualni nasilnik", rekla je.

U uvodnom obraćanju, ona je rekla da je prvi podnosilac tužbe rekao da će mu je Spejsi, od trenutka kad su se upoznali, govorio da će mu "otvoreno pričati o vlastitoj seksualnosti" zbog čega mu je bilo neprijatno.

Vremenom je Spejsi počeo da ga dodiruje na neprikladan način, pri čemu je kontakt postajao "intenzivniji" i eskalirao do toga da ga je "hvatao i pipao... na agresivan način".

Egnju je ustvrdila da je "takva vrsta seksualne agresije seksualno uzbuđivala Spejsija".

Drugi podnosilac žalbe je izneo tvrdnju da je silovito odgurnuo Spejsija kada ga je zgrabio na poslu 2005.

Treći muškarac koji tuži glumca naveo je da je upoznao Spejsija na audiciji 2008. i otišao kod njega da traži mentorstvo.

Pili su u pabu i potom otišli u Spejsijev stan, a kada se muškarac koji ga tuži probudio, primetio je da glumac vrši seksualni čin nad njim, navodi tužilaštvo.

Sudu je rečeno kako je 2013. godine četvrti podnosilac žalbe naveo da je sreo Spejsija u baru u kojem je radio, a zatim ga video kasnije uveče u drugom pabu, prethodno rekavši glumcu da će biti tamo.

Tužilac navodi da mu je Spejsi više puta dodirivao butine, a kasnije mu je rekao da "bude opušten" kada je glumac pokušao da ga poljubi u vrat.

Kada su ostali sami, Spejsi je zgrabio tog muškarca za međunožje, rekla je tužiteljka.

Spejsi je jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca, čija karijera traje četiri decenije.

Dobitnik je dva Oskara za filmove Američka lepota (American Beauty) i Dežurni krivci (The Usual Suspects).

Igrao je i u popularnoj seriji Kuća od karata (House of Cards).

Rođen je u SAD, ali je bio direktor pozorišta Old Vik u Londonu između 2004. i 2015. godine.

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.