Keš, kolica, grobnica: Bizarni nadgrobni spomenici ruskih mafijaša

Izvor: Blic, 03.Okt.2013, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keš, kolica, grobnica: Bizarni nadgrobni spomenici ruskih mafijaša

Nakon što se Sovjetski savez raspao 1991. godine, vrata Rusije su postala otvorena za privatne preduzetnike, a sa time je počeo da stiže i novac. Naravno, kao što i obično biva, novac je prva prigrabila mafija koja se za kratko vreme razvila i obogatila. Sa novim novcem, u mafijaškim krugovima dolazi i do ubistava, a zatim i do čudnih nadgrobnih spomenika. Luksuz i vera opšta mesta nadgrobnih spomenika mafijaša

Sredinom devedesetih se u Rusiji rasplamsao pravi mafijaški >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rat, a žrtava je bilo na svim stranama.

Kao neka vrsta mafijaškog kodeksa, pojavio se trend izgradnje skupocenih spomenika, a neverovatna je sličnost koja se primećuje kod većine nadgrobnih ploča.

Od Dnjepropetrovska u Ukrajini, do Jekaterinburga u Rusiji, često se pojavljuju slični motivi na ogromnim mermernim pločama na kojima su predstavljeni pokojnici.

U pozadini iza preminulog se često može videti crkva ili rodna kuća, a skoro po pravilu je tu i luksuzni automobil, pretežno "mercedes".

Groblja u mafijaškom gradu Jekaterinburgu su prepuna ploča sa likovima u prirodnoj veličini isklesanih u skupocenom mermeru.

Većina mafijaša je predstavljena u finim odelima, često je na detaljno urađenim slikama prisutan i alkohol, ali i mobilni telefoni sa kojima su neki od ubijenih gangstera i sahranjeni.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Keš, kolica, grobnica: Bizarni nadgrobni spomenici ruskih mafijaša

Izvor: Dzungla.org, 03.Okt.2013

Nakon što se Sovjetski savez raspao 1991. godine, vrata Rusije su postala otvorena za privatne preduzetnike, a sa time je počeo da stiže i novac. Naravno, kao što i obično biva, novac je prva prigrabila mafija koja se za kratko vreme razvila i obogatila. Sa novim novcem, u mafijaškim krugovima...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.