Keruša preživela četiri meseca na pustom ostrvu

Izvor: Blic, 06.Apr.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keruša preživela četiri meseca na pustom ostrvu

Jedna keruša, koja je ispala iz čamca u kojem je bila sa svojim vlasnicima, preživela je četiri meseca na jednom pustom ostrvu u Australiji i vraćena je kući, piše danas australijska štampa.



Hrabra: Sofi Taker

Keruša ovčar Sofi Taker, koja je dobila ime po poznatoj američkoj pevačici, ispala je iz čamca u novembru, tokom vožnje uz velike talase, nedaleko od ostrva Skofeld, na severu australijske države Kvinslend.

Njena vlasnica Džen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Grifit ispričala je da je cela porodica bila očajna posle gubitka psa.

Ipak, kada je pala u vodu, Sofi je uporno plivala i stigla do ostrva Sent Bis, pet nautičkih milja od mesta na kojem je ispala iz čamca, i tamo je četiri meseca izigravala Robinsona Krusoa.

Prošle sedmice, životinju su šumari pronašli u društvu divljih koza na nenaseljenom ostrvu i obavestili stanovništvo o pronalasku psa.

Bez velike nade da je reč o njihovom psu, Džen Grifit i njena porodica ponovo su ugledali svoju kerušu, koja je preživela na pustom ostrvu hraneći se mladim kozama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.