Keri u poseti Avganistanu

Izvor: B92, 11.Okt.2013, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri u poseti Avganistanu

Vašington/Kabul -- Američki državni sekretar Džon Keri, doputovao je danas u Avganistan, na pregovore s predsednikom Hamidom Karzaijem o bilateralnom bezbednosnom sporazumu.

Bilateralni bezbednosni sporazum treba da bude postignut do 31. oktobra.

Ovaj sporazum podrazumeva odluku da li će snage SAD ostati u Avganistanu i posle 2014. godine.

Američki zvaničnici, naglasili su, na putu ka Kabulu, da Kerijeva poseta nema za cilj postizanje dogovora o Bilateralnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbednosnom sporazumu, već da podstakne pregovarače da se dogovore, posle 11 meseci razgovora, preneo je Rojters.

"Sekretar Keri ne dolazi da zaključi dogovor. On zapravo dolazi da podstakne pregovarače i pomogne da se stvore uslovi da se pregovori pokrenu", rekao je visoki zvaničnik Stejt departmenta.

SAD planiraju da povuku većinu od 57.000 snaga u Avganistanu do kraja 2014. godine, a da posle toga još neko vreme ostane oko 10.000.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Keri iznenada u Avganistanu, hitni razgovori sa Karzaijem

Izvor: Blic, 11.Okt.2013

Državni sekretar SAD Džon Keri počeo je danas hitne razgovore sa predsednikom Avganistana Hamidom Karzaijem u Kabulu...Razgovor protiče u senci krajnjeg roka, kraja oktobra, da se postigne bezbednosni sporazum na osnovu kojeg bi američke trupe ostale Avganistanu posle završetka vojne misije NATO,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.