Kenija: Dve eksplozije, 3 mrtva

Izvor: B92, 03.Maj.2014, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenija: Dve eksplozije, 3 mrtva

Mombasa -- Najmanje tri osobe su poginule, a nekoliko je ranjeno u dve istovremene eksplozije danas u Mombasi, saopštili su kenijski zvaničnici.

Jedna eksplozija dogodila se u poznatom hotelu na plaži "Rif hotel" i u tom incidentu nije bilo žrtava, a druga se dogodila nedaleko od centra, na autobuskoj stanici i tom prilikom je troje ljudi izgubilo život, rekao je policijski zvaničnik, prenela je agencija AFP.

Mombasa, u kojoj živi pretežno muslimansko stanovništvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslednjih meseci je pogođena talasom verskog nasilja.

Vlada preduzima veliku operaciju slamanja osumnjičenih islamista koji su, kako se veruje, povezani sa somalijskim krilom Al kaide, grupom Šebab.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Eksplozije u autobusima u Najrobiju, poginule dve osobe

Izvor: Blic, 04.Maj.2014, 22:27

Dve osobe su poginule, a najmanje 62 su povređene od dve eksplozije u putničkim autobusima u glavnom gradu Kenije, Najrobiju, izjavili su danas zvaničnici. ..Obe eksplozije odjeknule su na autoputu "Tika", veoma prometnoj saobraćajnici u severoistočnom delu grada...U trenutku eksplozije autobusi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.