Kelneru smanjena kazna za ubistvo pijanog gosta

Izvor: Mondo, 28.Apr.2016, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kelneru smanjena kazna za ubistvo pijanog gosta

Konobaru Miodragu Ljubiću ublažena kazna za ubistvo pijanog gosta nožem.

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za godinu dana kaznu zatvora Miodragu Ljubiću (60) i pravosnažno ga osudio na devet godina zatvora, jer je 15. decembra 2014. godine kao konobar u lokalu Saveza invalida rada Srbije na Vračaru nožem usmrtio Vojislava Stevanovića (51), objavljeno je na sajtu tog suda.

Tom odlukom preinačena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Ljubić bio osuđen na 10 godina zatvora, jer je nakon kraće verbalne rasprave u stanju smanjene uračunljivosti ubio Stevanovića.

Ljubić je Stevanovića, kako se navodi u presudi, nožem ubo u levu stranu grudnog koša, a potom se lično prijavio policiji.

Apelacioni sud je pored ostalog u obrazloženju svoje odluke naveo da je, ako se imaju u vidu sve okolnosti konkretnog slučaja, prestroga osuda na 10 godina zatvora, pa time i neadekvatna.

"Kada se pravilno cene olakšavajuće okolnosti - da je Stevanović doprineo izvršenju krivičnog dela, njegovo ponašanje koje je prethodilo kritičnom događaju, kao i ličnost okrivljenog kao učinioca, Apelacioni sud nalazi da se svrha krivičnih sankcija i svrha kažnjavanja može ostvariti i blažom kaznom odnosno kaznom zatvora u kraćem vremenskom trajanju", navodi se u presudi.

Mediji su nakon ubistva pisali da je ubijeni u lokal došao u pripitom stanju i da je vređao Ljubića.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.