Keln: Stotine leševa na fakultetu

Izvor: B92, 17.Mar.2012, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keln: Stotine leševa na fakultetu

Keln -- U podrumu Univerziteta u Kelnu pronađeno je na stotine ljudskih leševa za koje se pretpostavlja da su stari i više od deset godina, javlja nemački Špigl onlajn.

Priča poput one iz najstrašnijeg horor filma potresla je danas Keln.

Otkriveno je na stotine ljudskih leševa koja su bila donirana za medicinska istraživanja. Osim ljudskih tela, pronađeni su i leševi različitih životinja, kao i posude s ljudskim organima s natpisima "nosevi", "novorođenčad" i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "glave morskih pasa".

Stručnjaci i policija, koji su stigli na lice mesta, potvrdili su da su leševi stari i više od 10 godina. Da stvar bude gora, u prostoriji u kojoj su leševi čuvani nije radio sistem za hlađenje, što je dovelo do još bržeg propadanja tela. Svi koji su imali priliku da uđu u prostoriju tvrde da ih je tamo dočekao prizor kao iz najgorih horor filmova.

Ovo stravično otkriće izašlo je na videlo samo mesec dana nakon što je upravnik ove ustanove Jirgen Kebke počinio samoubistvo. U oproštajnom pismu koje je ostavio iza sebe navodno je priznao kako su postojale određene nepravilnosti u radu Odseka za anatomiju i patologiju.

Policija sumnja kako je on znao što se događalo u podrumu, i da više nije mogao izdržati pritisak. U podrumu nisu pronađeni znakovi koji bi upućivali kako se radilo o ubistvima ili nasilnoj smrti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.