Kejti Buman – devojka zaslužna za prvu fotografiju crne rupe

Izvor: Danas, 11.Apr.2019, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kejti Buman – devojka zaslužna za prvu fotografiju crne rupe

BBCAlgoritam Kejti Buman je pomogao da nastane prva fotografija crne rupe Planeta Zemlja je u sredu došla do prve fotografije crne rupe u istoriji, a velike zasluge za to idu dvadesetdevetogodišnjoj devojci po imenu Kejti Buman. Buman je predvodila tim koji je radio na algoritmu uz pomoć kojeg je fotografija nastala. Neverovatna fotografija crne rupe, […] Članak Kejti Buman – devojka zaslužna za prvu fotografiju crne rupe se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kejti Buman - devojka zaslužna za prvu fotografiju crne rupe

Izvor: B92, 11.Apr.2019

Devojka od samo 29 godina predvodila je tim zaslužan za algoritam koji je omogućio da nastane prva fotografija crne rupe...Planeta Zemlja je u sredu došla do prve fotografije crne rupe u istoriji, a velike zasluge za to idu dvadesetdevetogodišnjoj devojci po imenu Kejti Buman...Buman je predvodila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.