Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jun.2018, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kejt Spejd prije samoubistva ostavila porodici poruku

Američka kreatorka Kejt Spejd izvršila je samoubistvo u utorak, prenijeli su svetski mediji.

Pedesetpetogodišnja umjetnica pronađena je obješena, a pronašla ju je njena služavka u stanu na Park aveniji na Menhetnu, preneo je Rojters.

Kako piše "Raša tudej", ostavila je oproštajno pismo, ali policija nije objavila sadržaj i nema namjeru da se dalje bavi sadržajem.

People navodi samo da je u pitanju poruka lične prirode za njenog muža i trinaestogodišnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ćerku, koja je neutješna poslije gubitka majke.

Indicije ukazuju da je pokojna Spejdova željela da objasni razloge svoje odluke, a prema pisanju "Njujork dejli njuza", njen suprug je čak bio i u kući kad se odigrala tagedija.

Voljeli smo Kejt i užasno će nam nedostajati", piše u saopštenju poznate porodice koja je zamolila za privatnost u ovoj delikatnoj situaciji.

Kejt je rođena 24. decembra, 1962. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, a bila je poznata po dizajniranju torbi, nakita i ženske garderobe. Poznata je po brendu "Kejt Spejd Njujork", kao i "Fransis Valentajn", a 1994. godine udala se za Endija Spejda.

Iz bisnisa su se povukli 2006. godine, nakon prodaje kompanije. Kreatorka se tada posvetila porodici i filantropiji, a prošle godine osnovala je novi modni brend "Fransis Valentajn" nazvan po njenoj ćerki

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Oglasio se muž pokojne kreatorke: Ćerka joj je bila centar sveta, njene poslednje reči zvone

Izvor: B92, 07.Jun.2018

Vest da je Kejt Spejd preminula, da se ubila, tačnije obesila crvenom trakom o kvaku sobe u stanu na Menhetnu, potresla je svet. Situaciju čini još tužnijom činjenica da je u susednoj sobi bio njen muž, koji se sada navodi kao razlog njene odluke, a da ju je pronašla služavka. Iako je Endi Spejd...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.