Kažnjavan, ali opet pijan ubio decu

Izvor: B92, 26.Jan.2012, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kažnjavan, ali opet pijan ubio decu

Beograd -- Pijani vozač koji je ubio dvoje tinejdžera u ponedeljak u Smederevu šest puta kažnjavan zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Samo mesec dana nakon što je u Ulici Crvene armije u Smederevu smrtno nastradalog pešaka pregazilo više vozila, nekoliko stotina metara dalje dogodila se još veća tragedija; pijani vozač je izgubio kontrolu nad automobilom, popeo se na trotoar i na mestu udesa ubio šesnaestogodišnju devojku i devetnaestogodišnjeg mladića.

Milorad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Filić (27) iz Smedereva u ponedeljak oko 22 časa, vozeći u alkoholisanom stanju neregistrovan "golf", usmrtio je Anđelu Stanimirović (16) i Miloša Filića (19).

Anđela je bila učenica drugog razreda srednje škole "Despot Đurađ”, učila je za modelara odeće, Miloš je nedavno završio srednju školu, još nije bio našao posao, kažu njeni i njegovi drugari i komšije. Automobil koji se kretao iz pravca Smedereva ka Radincu popevši se s kolovoza na trotoar udario je u zemljani bedem, pokosivši dvoje mladih. Od siline udara oboje su na mestu udesa preminuli.

"Vozač je imao 1,89 promila alkohola u krvi i zbog neprilagođene brzine izgubio je kontrolu i popeo se na trotoar", kaže istražni sudija Dragan Rogan.

Naknadno su stigli rezultati testa urina, koji pokazuju da je pored alkohola konstatovano u organizmu i prisustvo narkotika. U policiji je rečeno da je Filić 11 puta kažnjavan za različite saobraćajne prekršaje, od toga šest puta za vožnju pod dejstvom alkohola, dva puta ga je policija zadržala na trežnjenju.

Kažnjavan je i po starom i po novom zakonu, kažu policajci, dva puta je u poslednje dve godine bio uhvaćen da vozi pod zabranom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.