Kazna za vođenje psa bez povoca 10.000 dinara!

Izvor: Telegraf.rs, 09.Sep.2014, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazna za vođenje psa bez povoca 10.000 dinara!

Iz komunlane policije ističu da i oni koji izvode kućne ljubimce moraju biti stariji od 18 godina

Novčana kazna za vođenje pasa bez povoca, korpe i potvrde iznosi 10.000 dinara. Licima koja se ne pridržavaju propisa i kućnog ljubimca izvode u šetnju bez dodatne opreme, komunalni inspektor ili komunalni policajac može da izda prkršajni nalog za uplatu novčane kazne.

Iz komunlane policije za “Danas” ističu da i oni koji izvode kućne ljubimce >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << moraju biti stariji od 18 godina.

- Odlukom o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca u Beogradu propisano je da opasnog psa na javnu površinu mogu izvoditi samo punoleta lica i to na povodniku i sa zaštitnom korpom na njušci. Vlasnik je dužan da sa sobom nosi potvrdu za psa, izdatu u skladu sa posebnim propisom – kažu iz Komunalne policije.

U Pravilniku o načinu držanja pasa koji mogu da predstavljaju opsanost za okolinu, u opsane rase spadaju pitbul terijeri ili mešanci te rase koji ne potiče iz kontroslisanog uzgoja, bul terijeri, stafordi terijeri i mini bul terijeri ili mešanci tih vrsta.

(Telegraf.rs / Danas)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.