Kazna potvrđena u poslednji čas

Izvor: RTS, 09.Jul.2012, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazna potvrđena u poslednji čas

Poglavaru Ohridske arhiepiskopije Jovanu Vraniškovskom, samo dva dana pre isteka roka za zastarevanje, potvređena kazna od dve i po godine zatvora. Vraniškovski osuđen za utaju crkvenog novca dok je bio vladika MPC.

Apelacioni sud u Skoplju potvrdio je kaznu zatvora od dve i po godine za poglavara Ohridske arhiepiskopije Jovana Vraniškovskog koji je presudom Osnovnog suda u Velesu osuđen za utaju 250.000 evra crkvenog novca dok je bio vladika Makedonske pravoslavne crkve.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Presuda je doneta dva dana pre isteka roka za zastarevanje dela zato što je sudski postupak bio pokrenut pre tačno deset godina i da sud nije doneo presudu Vraniškovski bi bio oslobođen.

Odluka Apelacionog suda još nije stigla do suda u Velesu, ali kako tvrde iz Višeg suda, odluka je doneta i ne može se govoriti da zakonski rok nije ispoštovan.

U međuvremenu, oglasila se i Ohridska arhiepiskopija koja je na svojoj internet stranici objavila saopštenje da je prema važećem zakonu u Makedoniji, delo za koje je optužen Vraniškovski već zastarelo zbog isteka deset godina od optužbe.

Arhiepiskopija podseća da je arhiepiskop već pet meseci u zatvoru.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.