Kazna doživotnog zatvora je bila očekivana: Poznati advokat kometarisao presudu Malčanskom berberinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021, 20:24

Kazna doživotnog zatvora je bila očekivana: Poznati advokat kometarisao presudu Malčanskom berberinu

Prva izrečena kazna doživotnog zatvora u Srbiji

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda u Nišu kojom je Ninoslav Jovanović (48) iz sela Malča osuđen na doživotnu kaznu zatvora za otmicu i produženo krivično delo silovanja čija je žrtva bila dvanaestogodišnja devojčica.

Upravo ova prva izrečena kazna doživotnog zatvora u Srbiji je tema koju je za medije prokomentarisao advokat Miljkan Karličić.

- Ovo je prva pravosnažna izrečena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kazna u Srbiji. Ovo je bilo očekivano, s obzirom da je lice višestruki povratnik i nesporan je utisak javnosti da je slučaj vođen pravično. 2002. godine je ukinuta smrtna kazna u našem pravnom sistemu, zatim je uvedena kazna od 40 godina robije kao najteža, a onda je 2019. godine u naš pravni sistem uvedena doživotna kazna zatvora. Tu je dosta značio pritisak javnosti, uvođenje ove kazne je potpuno legitimno. Smisao društva nije brutalna odmazda, treba da se ostavi mogućnost preispitivanja - rekao je Karličić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.