Kažite mi pošteno  šta bi bilo da se Srbija tako ponaša

Izvor: B92, 07.Feb.2019, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kažite mi pošteno " šta bi bilo da se Srbija tako ponaša"

Srbija je zahvalna svima u svetu koji ukazuju da su poruke Prištine, poput prekida komunikacije sa UNMIK-om, štetne, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

On je upitao šta bi bilo da se Beograd tako ponaša.

"Rekao sam i (Federiki) Mogerini sinoć - samo mi kažite pošteno, šta bi bilo da se Srbija tako ponaša, i onda ostanete bez odgovora zato što je svima jasno koliko se Beograd ponaša odgovorno, koliko je pouzdan partner međunarodnoj zajednici, koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se racinalno ponašamo čuvajući mir i stabilnost", rekao je Vučić novinarima.

Naveo je da je svašta u politici video, da je neke poteze shvatao, neke nije, ali da ponašanje Prištine "u racionalnom smislu ne razume"

Vučić je rekao da se usteže i trudi da ne odgovara na sve što dolazi ioz Prištine i na deo onoga što dolazi iz međunarodne zajednice, jer, kako kaže, ne želi da upadne u zamku i da to liči na svakodnevne besmislene odgovore i besmislene svađe koje nigde i ničemu ne vode.

"Ali takva minimzacija uloge UN... da kažete nećete da razgovarate sa UNMIK-om, baš nas briga za EU, Rusija nam je neprijatelj i Amerika mora da razume da je Kosovo nezvaisno, takse će da ostanu još 100 godina... to su zastrašujuće poruke", rekao je predsednik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.