Kazahstan: Zlatna era u odnosima sa Rusijom

Izvor: B92, 03.Apr.2019, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazahstan: "Zlatna era" u odnosima sa Rusijom

Moskva -- Predsednik Kazahstana Kašim Jomart Tokajev izjavio je da Kazahstan i Rusija nemaju, i ne mogu imati različite stavove o regionalnim i globalnim pitanjima.

"Razmenili smo mišljenja o hitnim regionalnim i globalnim pitanjima", rekao je Tokajev posle razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i naglasio kako su njihovi stavovi o ključnim međunarodnim problemima identični, preneo je TASS.

Tokajev je rekao da je za prvu zvaničnu posetu od kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na funkciji predsednika izabrao Rusiju kako bi istakao poseban odnos između dve zemlje.

Kako se navodi Tokajev je takođe istakao da je i bivši predsednik Kazahstana Nursultan Nuzurbajev održavao bliske veze sa Rusijom, i izrazio želju da se takvo "nasleđe" očuva.

Kazahstanski predsednik predviđa da će njegov mandat biti "zlatna era" u odnosima između te dve države.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.