Katastrofalne prognoze: Putin nije gotov, Britanija će se naći u ratu do 2030.

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 22:25

Katastrofalne prognoze: Putin nije gotov, Britanija će se naći u ratu do 2030.

Britanski ministar odbrane Ben Volas, na dužnosti od 2019. godine, oprašta se od Vlade Ujedinjenog Kraljevstva uoči njene jesenje rekonstrukcije.

Sunday Times je s njim objavio veliki oproštajni razgovor u kojemu je Volas upozorio da Vladimir Putin još nije gotov. Izneo je i svoje katastrofalne prognoze po kojima će se Britanija do 2030. godine sigurno naći u ratu.

"Mislim da ćemo se naći u ratu. Bez obzira na to da li je reč o hladnom ili o direktnom ratu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mislim da ćemo sigurno biti u teškoj situaciji", kazao je britanski ministar odbrane, očigledno željan pažnje.

Pretnje koje ga najviše muče su one koje dolaze od ruskog predsednika Vladimira Putina, iz sve agresivnije Kine, ali i od raznih drugih terorističkih grupa.

Volas je upozorio i da bi Britanija mogla da bude uvučena u rat na području Afrike gde Al Kaida i ISIS predstavljaju pretnju opstanku nekih država. Svet će do kraja ove decenije biti mnogo nesigurniji nego što je sad, smatra britanski političar.

Kad je reč o Putinu, Volac smatra da je šef Kremlja jako oslabljen, ali da nipošto nije gotov.

"Izgubi li definitivno u Ukrajini, biće teško ranjen. Ali on još na raspolaganju ima ratno vazduhoplovstvo i ratnu mornaricu. Još nije završio svoje poslove s nama, u sledeće tri ili četiri godine može da iskoristi priliku da nešto uradi", zaključio je britanski ministar obrane na odlasku, tešeći se što mu je mandat protekao u miru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.