Katastrofa u najavi: Brana u Engleskoj pred pucanjem, evakuisan obližnji grad VIDEO

Izvor: B92, 01.Avg.2019, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katastrofa u najavi: Brana u Engleskoj pred pucanjem, evakuisan obližnji grad VIDEO

Engleski gradić Vejli Bridž evakuisan je zbog straha od pucanja brane na obližnjem akumulacionom jezeru, javljaju britanski mediji, prenosi RTS.

Brana je, kako javljaju mediji, oštećena zbog obilnih padavina.

Nakon jake kiše, kroz napukli zid brane voda brzo prodire u reku Gojt, pa malom obližnjem mestu Vejli Bridžu preti opasnost od katastrofalne poplave.

Lokalna policija je pozvala meštane da se okupe u školi i sa sobom ponesu kućne ljubimce i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neophodne lekove, nakon čega će biti evakuisani.

Policija je saopštila da nije poznato koliko će vanredna situacija trajati.

Na građane se apeluje da pokušaju sebi da pronađu smeštaj, a obližnji pabovi i lokalne zajednice ponudili su da prihvate evakuisane.

Gradić Vejli Bridž nalazi se u centralnoj Engleskoj, nedaleko od Mančestera. U njemu živi oko 6.500 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.