Katarski ministar: NEĆEMO SE PREDATI! Nemate pravo da se mešate u našu politiku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2017, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katarski ministar: NEĆEMO SE PREDATI! Nemate pravo da se mešate u našu politiku!

Katar nije spreman menjati svoju spoljnu politiku kako bi rešio spor s drugim arapskim državama u Persijskom zalivu

Ministar spoljnih poslova Katara šeik Mohamed bin Abdulrahman al Tani odbacio je danas mešanje u spoljnu politiku njegove zemlje i isključio vojno rešavanje krize, koju je izazvala odluka Rijada i njegovih saveznika da prekinu diplomatske odnose sa Dohom.

Putin SMIRUJE katarskog emira Al Tanija: Sve će biti OK, mora se voditi DIJALOG
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Nismo spremni predati se i nikada nećemo biti spremni odreći se nezavisnosti naše spoljne politike - kazao je šeik Mohamed bin Abdulrahman al Tani.

- Niko nema pravo da interveniše u našoj spoljnoj politici. Mi smo nezavisna i suverena zemlja - rekao je on.

On je dodao da niko nije dao arapskim zemljama pravo da blokira tu zemlju bogatu energijom ocenivši da je kampanja Saudijske Arabije i njenih saveznika da se izoluje Katar zasnovana na "netačnim i izmišljenim vestima".

On je dodao da Katar neće ugasiti svoju televiziju Al-Džazira.

- Ukoliko iko misli da će išta nametnuti mojim unutrašnjim poslovima ili unutrašnjim pitanjima, to se neće dogoditi - poručio je on.

Iran SPREMAN da pomogne Kataru U INAT Saudijcima i njihovim saveznicima

Dodao je i da katarski emir neće napustiti zemlju dok je ona pod blokadom, tako da ne može da prisustvuje posredovanju koje je ponudio američki predsednik Donald Tramp u Beloj kući.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.