Katarina

Izvor: Blic, 17.Maj.2012, 03:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katarina

Ako hoćete da stvorite nešto relevantno, ne možete samo prihvatati i usvajati ulogu inferiornog reproduktivca koji se zadovoljava uspešnim imitiranjem obrazaca.

Morate se baviti kreacijom, istinskim, autentičnim stvaranjem, proizašlim iz onoga što vašu privatnu i umetničku ličnost čini unikatnom. Na to misle stvarni muzičari kad govore o „bluzu": na paletu duboko ličnih osećanja i doživljaja realnosti koju, zahvaljujući delotvornoj kombinaciji talenta, veštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i volje, možete u stilizovanoj formi da podelite sa drugima.

Zbog toga nisu bitni žanrovi, nego način na koji se žanrovski elementi koriste i rezultat koji se tako dobija. Na ovdašnjoj sceni gotovo svi se bave (nažalost, ne uvek poštenim) podražavanjem tuđeg bluza, pa su rezultati u rasponu od ireleventnog, preko dosadnog, do otvoreno mučnog.

Ta situacija ima najmanje jednu dobru stranu: čini još upadljivijim one koji nisu takvi. Beogradska pijanistkinja, pevačica i autorka Katarina Pejak, čiji je elegantni miks obrada i sopstvenog materijala na albumu „Perfume & Luck" predstavljao podsticaj za ovaj mini-traktat o kreativnosti, nalazi se na sasvim suprotnom kraju vrednosne vertikale, u prostoru u kojem plemenitost muzike daleko nadilazi banalnost pokušaja njene eksploatacije.

Povezane vesti: Za koji život se treba roditi? Bisti Boj Livoh Helm Maršal Crippled Black Phoenix

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.