Katar pozvao Vučića da Srbija podrži kandidata za generalnog direktora Uneska

Izvor: Press, 08.Avg.2017, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katar pozvao Vučića da Srbija podrži kandidata za generalnog direktora Uneska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Države Katar šeika Mubaraka bin Fahada Al Tanija, a na sastanku je konstatovano da postoje dobra iskustva u ekonomskoj saradnji dve zemlje, ali da je ona još skromna uz mnogo neiskorišćenih mogućnosti.
Foto:
Ambasador Al Tani je predsedniku Vučiću uručio pismo kojim ga emir Države Katar poziva da Srbija pruži podršku katarskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kandidatu doktoru Hamadu Al Kuvariju za poziciju generalnog direktora Uneska.
Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će stupanje na snagu Sporazuma o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji, kao i Sporazuma o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, dati podstrek razvoju ekonomskih veza.
Na sastanku je dogovoreno da delegacija srpskih privrednika prihvati poziv Katara i početkom septembra poseti tu zemlju radi unapređenja saradnje.
Vučić je rekao da Srbija s pažnjom prati razvoj situacije, imajući u vidu prijateljske odnose sa zalivskim zemljama, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.