Katanac na Maglićev hotel „InterNacion”

Izvor: Blic, 11.Dec.2009, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katanac na Maglićev hotel „InterNacion”

Hotel „ItnerNacion"

Sombor - Radnici somborskog hotela „InterNacion” juče su potpisali rešenja o otkazu i zbog likvidacije hotela odlaze na zavod za zapošljavanje. U hotelu će ostati samo nekoliko radnika potrebnih za održavanje objekta. U hotelu nema grejanja, a nema gostiju. Vlasnici će za hotel tražiti kupce, ali za sada onih koji bi kupili ceo objekat nema. Hotel je treće somborsko preduzeće u kome je u poslednih nekoliko meseci proglašena likvidacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />


Pet godina posle privatizacije, somborski hotel „InterNacion” je prazan. Sobe su bez gostiju, prazne su hotelske sale, a radnici su od juče na evidenciji nezaposlenih.

- Potpisali smo rešenja i sada odlazimo na evidenciju nezaposlenih. U hotelu je bilo 26 radnika, ali će kako čujemo njih nekoliko biti vraćeno na posao. Odlazimo bez otpremnina i bez isplaćenih zarada za poslednjih pet meseci - kaže Momir Jovanović, predsednik Sindikata „Nezavisnost”.

Jovanović je još pre više od dva meseca najavio da Upravni odbor razmatra mogućnost likvidacije. Taj predlog podržan je i na vanrednoj skupštini akcionara pre dve nedelje i radnici su juče upućeni na berza rada. Za likvidacionog upravnika imenovana je Nataša Tiragić, dosadašnja direktorka hotela i, pored atomskog fizičara iz Amerike Bogdana Maglića, jedna od većinskih vlasnica hotela.

Hotel bez radnika nastavlja da radi sa minimumom potrebnim za sprovođenje likvidacije, odnosno ostaće da radi samo pet ljudi na održavanju objekat.

Vlasnici hotela nadaju se da će uskoro pronaći kupca za ceo hotel ili posebne etaže. Ozbiljnih kupaca za sada nema, kupci se uglavnom interesuju za kupovinu pojedinih delova hotela kao što je kristalna dvorana, restoran ili banket sala.

- Mi priželjkujemo kupca koji će biti spreman da kupi ceo objekat, zajedno za kotlarnicom i velikim parkingom u centru grada. Nekretnina nije ničim opterećena, a novi vlasnik nema obavezu zadržavanja delatnosti kojom se mi sada bavimo - kažu u hotelu.

Somborski hotel je krajem 2004. godine na aukciji za 59,9 miliona dinara kupio atomski fizičar Bogdan Maglić, kao član konzorcijuma čiji je nosilac bila Nataša Tiragić. Hotel je u centru Sombora, a kapacitet je 150 ležajeva. Bogdan Maglić, rođeni Somborac koji živi i radi u Americi, planirao je izgradnja kongresne sale, spa centra, širenje hotela i izgradnja helidroma. Pet godina kasnije hotel je u likvidaciji.

Hotel je treća somborska firma koja je u drugoj polovini ove godine otišla u likvidaciju. Prvo je likvidacija proglašena u Metaloprerađivačkoj industriji „Bane” gde je od skoro 500 radnika na završetku započetih poslova ostalo oko 90. Nedavno je likvidacija proglašena i u Trgovinskom preduzeću „Prehrana”. S obzirom na to da su samousluge „Prehrane” izdate u zakup radnici će na poslu ostati do prodaje tih objekata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.