Katalog elektronskih usluga štedi novac i olakšava građanima

Izvor: Press, 25.Sep.2015, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katalog elektronskih usluga štedi novac i olakšava građanima

Načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, poručila je danas da Katalog elektronskih usluga, koji obuhvata 156 usluga, od kojih je 100 namenjeno fizičkim licima, a 56 pravnim, olakšava građanima da dođu do potrebnih papira, ali i obezbeđuje veliku uštedu za grad.
         Grad je Katalog elektronskih usluga izradio u saradnji sa Direkcijom za elektronsku upravu i Fakultetom organizacionih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nauka. Na taj način se, pored ostalog, pružaju usluge iz oblasti održavanja stambenih zgrada, predstavke u vezi vodosnabdevanja, prijave Komunalnoj policiji i inspekciji, zahtevi za regresiranje dela troškova za boravak dece u privatnim predškolskim ustanovama, zahtev za subvencije za "Infostan”, zahtev za jednokratnu pomoć porodiljama. Pantelić je, kako prenosi Beoinfo, navela i da Katalog olakšava posao građanima, jer sada ne moraju da čekaju na šalterima i da pribavljaju masu dokumenata koje je Gradska uprava kao jedinica lokalne samouprave po službenoj dužnosti pribavlja od drugih državnih organa. "Nije u pitanju samo ušteda u vremenu, to doprinosi i uštedi na nivou Republike i jedinica lokalne samouprave, jer samo na primeru obrasca za izvod iz matične knjige rođenih ovako mi štedimo 35 miliona dinara godišnje", naglasila je Pantelić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.