Kasparov: Odluka Rusije više govori o Putinovom fašističkom režimu nego o meni

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 18:42

Kasparov: Odluka Rusije više govori o "Putinovom fašističkom režimu" nego o meni

Gari Kasparov poručio je danas da odluka ruskih vlasti da ga uvrste na listu terorista "više govori o Putinovom fašističkom režimu" nego o njemu.

"Kao što je Goldvoter rekao, ekstremizam u odbrani slobode nije porok, a umerenost u potrazi za pravdom nije vrlina! Ali svaku opoziciju, ili običnu pristojnost, diktatura mora nazvati ekstremističkom", naveo je Kasparov na društvenoj mreži Iks.

Ranije danas ruski mediji objavili su da je Federalna služba za finansijski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadzor Ruske Federacije (Rosfinmonitoring) uvrstila Kasparova na listu terorista i ekstremista. Kasparov je u junu 2013. napustio Rusiju i otišao u Njujork, gde je kratko živeo, nakon čega je 2014. godine dobio hrvatsko državljanstvo i preselio se u Podstranu kod Splita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.