Kasno popodne i večeras obilne kiše s jakim vetrom zahvatiće Srbiju

Izvor: Večernje novosti, 01.Sep.2014, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasno popodne i večeras obilne kiše s jakim vetrom zahvatiće Srbiju

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavodSrbije, posle podne, uveče i tokom noći biće kiše, pljuskova i grmljavine, prvo u zapadnim i severnim krajevima, a na istoku i jugoistoku će se zadržati uglavnom suvo. Duvaće slab i umeren, južni, jugoistočni, u Podunavlju i Banatu povremeno i jak vetar. I u Beogradu se uveče i tokom noći očekuje se kiša, lokalni pljuskovi i grmljavine. Duvaće umeren, povremeno i jak, jugoistočni vetar.Ovo nevreme se premešta na zapad, a noćas >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i danas je već zahvatilo delove Hrvatske. Zagreb i drugi delovi Hrvatske dočekali su obilne kiše sa grmljavinom, poplavljene su mnoge niže prostorije u objektima, kao i podvožnjaci i delovi saobraćajnica.Osim u Zagrebu, obilnih padavina, i do 50 litara po metru kvadratnom, bilo je i u Gorskom kotaru, Lici i na severnom Jadranu, a tokom dana takvo vreme proširilo sena celu Hrvatsku.Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) saopštili su jutros da jaka kiša i veće količine vode usporavaju saobraćaj na gradskim ulicama, a neke su deonice i zatvorene, zbog stabala koja su pala na kolovoze.Građani Varaždina su upozoreni da će zbog kiša vodotok Drave tokomdanašnjeg dana i večeri naglo narasti.Jak vetar zatvorio je deonicu autoputa A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica za sva vozila, osim za privatna u oba smeraJako nevreme sa obilnim kišama izazvalo je poplave i odrone u više delova Austrije. Posebno pogođene bile su pokrajine Štajerska i Koruška, a samo štajerskoj poljoprivredi grad je naneo štetu u vrednosti u visini od 1,7 miliona evra.U južnom i zapadnom delu Štajerske su kiše za samo par minuta izazvale poplave - poplavljeni su brojni podrumi i putevi. Na jugu Sstajerske jak vetar je lomio drveće koje je padalo na delokovod.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

AMAN VIŠE, KIŠO: Stiglo nevreme, jak vetar i pljuskovi?

Izvor: Telegraf.rs, 01.Sep.2014

Večeras se očekuju obilne kiše, pljuskovi i grmljavina, pre svega u zapadnim i severnim krajevima Srbije. Nevreme je već pogodilo Hrvatsku i premešta se ka našoj zemlji..Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod Srbije, posle podne, uveče i tokom noći biće kiše, pljuskova i grmljavine,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.