Kasni gasifikacija

Izvor: Blic, 11.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasni gasifikacija

POŽAREVAC - Poslovi na izgradnji glavne merno-regulacione stanice za gas u Požarevcu još nisu počeli iako je lokalna samouprava još u junu označila svečani početak poslova. Opozicione stranke smatraju da od početka radova nema ništa i da je junsko otvaranje šampanjca i presecanje vrpce na mestu buduće glavne merno-regulacione stanice bio samo marketinški potez vladajuće koalicije.



- Oni samo zamajavaju narod kao što su činili i sa deponijom smeća, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne rešavaju goruće probleme opštine kao što su vodosnabdevanje ili širenje toplovodne mreže. Na 30 metara od moje kuće prolazi toplovod, a ja već pet godina ne mogu da se priključim, niti znam koje će godine to biti. Sada narodu obećavaju gasovod i o tome pričaju već godinu dana i to sve u cilju propagande pred očekivane lokalne izbore. Gasifikaciju su poverili nekoj fantomskoj firmi koja nema uspeha u širenju gasne infrastrukture, a zaobišli su „Srbijagas", proverenu i renomiranu firmu - kaže Slavoljub Matić, odbornik DSS i poslanik u Skupštini Srbije.

Zamenik predsednika opštine Zvonimir Blagojević pak tvrdi da se na gasifikaciji radi, ali da poslovi kasne jer nisu bile obezbeđene sve potrebne dozvole.

- Nećemo da radimo tako ozbiljan posao bez obezbeđene potrebne dokumentacije i zbog toga poslovi nisu počeli odmah. Trebalo je da počnu ove srede, ali smo ih zbog kiše odložili za četvrtak. U međuvremenu, imali smo u Pančevu zajednički sastanak predstavnika opština Braničevskog okruga i Smedereva sa firmom '’Gasinvest’’ gde smo se dogovorili da zajednički konkurišemo kod NIP-a za dobijanje novca za izgradnju magistralnog gasovoda od Osipaonice do Požarevca, kao i za izradu dokumentacije za razvodne krakove prema Kučevu i Petrovcu na Mlavi. Sporazum o tome su potpisali predstavnici opština Braničevskog okruga, ja sam od njih ovlašćen za koordinatora i kontaktiraću sa Ministarstvom energetike - kaže Blagojević.

Obećanja čelnika lokalne samouprave na sednicama SO Požarevac bila su da će prvi priključci na gasovodnu mrežu biti krajem ove godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.