Kasarna u Peći gađana minobacačkim projektilom

Izvor: RTS, 23.Jan.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasarna u Peći gađana minobacačkim projektilom

Nepoznata lica su prošle noći granatirala kasarnu Kosovskih bezbedonosnih snaga u Peći. Prema prvim izveštajima nema povređenih. Motiv napada nepoznat. Kasarna gađana minobacačkim projektilom. Dačić: "Terorističke grupe postoje, samo su se preobukle".

U krugu kasarne sada bivšeg Kosovskog zaštitnog korpusa, gde su smešteni pripadnici Bezbednosnih snaga Kosova, sinoć se dogodila eksplozija. Prema prvim podacima u eksploziji nema povređenih.

Regionalna komanda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosovske policije u Peći saopštila je da prvi rezultati istrage govore da je u sinoćnjem napadu na jednu od baraka kasarne BSK upotrebljen projektil iz minobacača.

Portparol Regionalne policije Avni Đevukaj izjavio je da je u gradu mirno i da policija i KFOR nastavljaju istragu.

"Prema prvim preliminarnim rezultatima istrage krov jedne od baraka u kasarni BSK u Peći je pogođen projektilom iz minobacača. Naneta je velika materijalna šteta i konstrukcija barake je skoro uništena".

Đevukaj je izjavio da se nastavalja intenzivna istraga, da nema uhapšenih niti osumnjičenih osoba za ovaj kriminalni akt.

Dačić: "Terorističke grupe postoje, samo su se preobukle"

Zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da incident u Peći govori da bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji nije stabilna i da postoje različite grupe koje su u prošlosti bile terorističke a danas su se samo preobukle.

"Mi smo u dogovoru sa međunarodnom zajednicom prihvatili da u javnom redu i miru i bezbednosti građana na Kosovu i Metohiji brinu međunarodni faktori jer MUP Srbije po Kumanovskom sporazumu nema svoje pripadnike u pokrajini", izjavio je Dačić novinarima prilikom obilaska komandnog centra MUP-a u okviru Univerzitetskog naselja na Novom Beogradu.

Dačić je istakao da je država nemoćna da se direktno angažuje na Kosovu, ali može da ukazuje međunarodnim faktorima na kompletnu situaciju, a ukoliko nije u stanju da izvrši i obavi svoju dužnost "mi smo spremni da pomognemo".

Prema prvim izveštajima još nisu poznati motivi ovog napada niti ko stoji iza tog incidenta. Specijalne jedinice su prošle noći obavile uviđaj i istraga je u toku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.